Troubleyn | Jan Fabre

XY - 10 Jaar GlazenHuis

06.05.2017 – 17.09.2017


De huidige tentoonstelling in het GlazenHuis in Lommel naar aanleiding van de tiende verjaardag is getiteld XY: X voor 10 en Y voor Years (jaren); het is de vierentwintigste expositie in het glasmuseum GlazenHuis en er zijn vierentwintig kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd die het hedendaagse gebruik van glas in het vakgebied van de beeldende en toegepaste kunsten in België zullen tonen.

Belgen zit het gevoel voor materiaal in de genen. Door de traditie van de nijverheid en industrie en de toepassing van de ambachten als de ruggengraat van België’s ontwerpindustrie, speelde en speelt glas een grote rol in de culturele waarden die de Belgische eigenheid vormden.

Deelnemers: Anna Torfs, Ann Veronica Janssens, Christine Vanoppen, Cindy Wright, Gauthier Pierson, Hans Op De Beeck, Ilse Van Roy, Jan Fabre, Karen Vermeren, Karin Borghouts, Klaar Prims, Koen Vanderstukken, Koen Vanmechelen, Kristof Vrancken, Lieven De Boeck, Linde Hermans, Lore Langendries, Maria Dukers, Mariken Dumon, Nel Verbeke, Peter De Cupere, Sylvie Vandenhoucke, Warner Berckmans en Wim Delvoye.

Curator: Jeroen Maes
Productie: © GLAZENHUIS

 

OPENINGSUREN

?Dinsdag - zondag: 10u - 17u

 

INLICHTINGEN

+32 (0)11/54.13.35

info@hetglazenhuis.be

 

GLAZENHUIS

Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst

Dorp 14b

3920 Lommel

 

website

close