Troubleyn | Jan Fabre

When I give, I give myself

20.05.2015 – 17.01.2016


© Angelos bvba - Pat Verbruggen

Wat betekenen Vincent van Goghs ideeën en inzichten nog voor kunstenaars nu? In de tentoonstelling ‘When I Give, I Give Myself’ reageren 23 hedendaagse kunstenaars op brieven van Van Gogh.

De werken van de 23 Nederlandse en internationale kunstenaars en schrijvers lopen als een eigentijdse route door de vaste collectie en zetten hiermee Vincent van Gogh in een ander daglicht.

Op deze groepstentoonstelling toont Jan Fabre een aantal skulls die verfborstels tussen hun kaken geklemd houden. De haren van dieren werden gebruikt om dit schildersmateriaal te maken. De dood grijpt het leven in volle metamorfose. In deze tentoonstelling hangt het samen met het werk van Van Gogh. Een kunstenaar die een tragisch leven had, maar extreem beroemd werd na zijn dood en zo een nieuw leven begon.

gastcurator: Henk Schut

kunstenaars: Eylem Aladogan, Maria Barnas, Michaël Borremans, Hafid Bouazza, Constant Dullaart, Jan Fabre, Alicia Framis, Ryan Gander, Arnon Grunberg, Christian Jankowski, Anish Kapoor, Job Koelewijn, Nicole Krauss, Yayoi Kusama, Gabriel Lester, Navid Nuur, Rory Pilgrim, Cheng Ran, Viviane Sassen, Pilvi Takala & Siri Baggerman, Simon van Til, Diego Tonus, Wouter Venema.

OPENINGSUREN

Maandag – zondag: 9u – 18u
Vrijdag: 9u – 22u

INLICHTINGEN

+3120 570 52 00
info@vangoghmuseum.nl

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1071CX Amsterdam
 
Website

close