Troubleyn | Jan Fabre

Jan Fabre. Knight of Despair / Warrior of Beauty

22.10.2016 – 09.04.2017


© Angelos bvba

Op de 22ste oktober 2016 opende de State Hermitage een grote tentoonstelling van een van de meest vruchtbare en belangrijke kunstenaars van zijn generatie ‘Jan Fabre Knight of Despair / Warrior of Beauty’ gecreëerd door zichzelf, Dimitri Ozerkov, het hoofd van de hedendaagse kunst aan de State Hermitage Museum en Barbara De Coninck, artistiek directeur.

Uit de meer dan tweehonderd kunstwerken die getoond worden heeft de kunstenaar een heel aantal nieuwe werken speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Jan Fabre (Antwerpen, 1958), een beeldend kunstenaar, theatermaker en auteur, maakt gebruik van zijn werk om te speculeren op een klare en tastbare manier over leven en dood, fysieke en sociale transformaties, evenals over de wrede en intelligente verbeelding die aanwezig is in zowel dieren als mensen.

Zoals benadrukt door de kunstenaar en erkend door critici en onderzoekers, gaat zijn kunst terug naar de traditie van de klassieke Vlaamse kunst, die hij bewondert. Peter Paul Rubens en Jacob Jordaens zijn belangrijke inspiratiebronnen, en de bezoekers zullen het zelf kunnen ontdekken. Voor de tentoonstellingsperiode, zal Fabres werk deel uit maken van de permanente tentoonstelling van het museum en in een dialoog treden met de internationale meesterwerken.

De tentoonstelling die in de zalen van de Hermitage is gecreëerd zal zich ontwikkelen tot een grote kunstmanifestatie. Ze zal het begin vormen voor vele intellectuele discussies en vele debatten ontlokken. De tentoonstelling wordt omkaderd met een reeks lezingen, masterclasses en rondetafelgesprekken. De expositie zal acht films laten zien, met inbegrip van de performance film Love is the Power Supreme (2016) die met de kunstenaar in het Winterpaleis werd gefilmd in juni 2016. Dit werk zal in de collectie van The State Hermitage Collection blijven.

OPENINGSUREN

Dinsdag - Zondag: 10u30 – 18u00

Woensdag, Vrijdag: 10u30 – 21u00

INLICHTINGEN

(812) 710-90-79

 

The State Hermitage Museum

2, Palace Square
St Petersburg

 

The General Staff Building

Dvortsovaya Ploshchad (Square), 6/8
St Petersburg

 

Website

close