Troubleyn | Jan Fabre

Jan Fabre - Ecstasy & Oracles

07.07.2018 – 04.11.2018


Still from 'Searching oracle stones'

Van 7 juli tot 4 november 2018 organiseren Agrigento en Monreale de tentoonstelling 'Jan Fabre - Ecstasy & Oracles', ter gelegenheid van Manifesta12. Een uitdagende selectie van nieuwe en zelden getoonde visuele kunstwerken  is te ontdekken via een opmerkelijke route in deze twee sublieme Siciliaanse steden.

De tentoonstellingsdramaturgie evolueert in een creatieve synergie met plaatsen van uitzonderlijke historische en artistieke waarde: het Parco della Valle dei Templi en de stad Agrigento, Monreale en het monumentale complex van de kathedraal. Het plaatst de Griekse kunst van de tempels en de Byzantijnse mozaïeken in relatie tot de hyper-persoonlijke visuele vocabulaire van Fabre. De tentoonstelling is samengesteld door curatoren Joanna De Vos en Melania Rossi, in een voortdurende dialoog met Jan Fabre. Het project wordt georganiseerd door MondoMostre. Meer dan vijftig werken, uitgevoerd tussen 1982 en 2016, zijn te zien. 

De scarabee, het oude symbool van de metamorfose en een vroeg alter-ego van Jan Fabre staat centraal. Kleine bronzen beelden verwijzen naar de vitale zoektocht van de kunstenaar terwijl de levensgrote bronzen sculptuur ‘De man die het kruis draagt’ een verbeelding is van het geloof als een voortdurende evenwichtsoefening. Een cyclus van grote mozaïeken gemaakt met de dekschilden van juweelkevers onderzoekt de eeuwige cyclus van leven en dood, die terugkeert in ‘Vanitas vanitatum, omnia vanitas’.Twee nieuwe werken, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid: 'Schande übers Ganze Erdenreich!' En ‘Searching for Oracle Stones' zullen te zien zijn. 

Diverse locaties:     

- Arco della Valle dei Templi    
 

- Biblioteca Lucchesiana, Santa Maria dei Greci e Museo Archeologico Regionale "Pietro Griffo    
 

- Cappella Chiaramontana del Complesso Monumentale Santo Spirito    
 

- Cattedrale di Santa Maria Nuova di Monreale    
 

- Chiostro di Santa Maria Nuova ed ex Dormitorio dei Benedettini di Monreale   

 

 => Bezoek voor meer informatie over de openingstijden van de verschillende locaties de website van Mondo Mostre.

close