Troubleyn | Jan Fabre

Happy Birthday Dear Academie - 350 jaar academie

08.09.2013 – 26.01.2014


© Angelos bvba - Pat Verbruggen

Is kunst een ambacht of een wetenschap? Moet kunst mooi zijn? Word je als kunstenaar geboren, of kun je kunst leren? En Antwerpse kunst, bestaat zoiets eigenlijk? Het zijn de grote vragen die modeontwerper en academiedocent WalterVan Beirendonck en dr. Paul Huvenne, directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), stellen in een spectaculaire tentoonstelling in het MAS.

Veteranen als Jacob Jordaens, David II Teniers, Vincent Van Gogh en Laurens Alma Tadema treden in deze tentoonstelling in dialoog met recentere oud-studenten als Panamarenko, Fred Bervoets en Anne-Mie Van Kerckhoven. Een zwevende reconstructie van de 17de-eeuwse pronkzaal van de Academie neemt de bezoeker mee naar het prille begin. Verderop tekenen de huidige Academiestudenten live naar levend model.

Blikvanger is een gigantische ‘Golden Wall’ met het beste van 350 jaar Academie. Hoogtepunten uit de collectie van het KMSKA worden aangevuld met topstukken van (inter)nationale bruikleengevers en eigen werk uit het bezit van tal van gereputeerde kunstenaars. Zet je schrap voor een eigenzinnige tocht doorheen vier eeuwen van levende geschiedenis.

OPENINGSUREN

Dinsdag – zondag: 10u – 17u
In september en oktober: zaterdag & zondag tot 18u
Elke eerste donderdag van de maand is de tentoonstelling open tot 21u

INLICHTINGEN

+32 3 338 44 00
MAS@stad.antwerpen.be

 

MAS | Museum aan de stroom

Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

website

close