Troubleyn | Jan Fabre

Glasstress

11.05.2017 – 26.11.2017


© Glasstress 2017

GLASSTRESS keert terug naar Venetië voor de 57ste editie van de Biennale di Venezia. 40 toonaangevende hedendaagse artiesten uit Europa, de Verenigde Staten, het Midden Oosten en China zijn samen te bewonderen op een ambitieuze tentoonstelling die de eindeloze creatieve mogelijkheden van glas verkent. Voor dit project – naar een concept van de Fondazione Berengo – werden twee buitengewone historische locaties uitgezocht: het Palazzo Franchetti in Venetië en een gerenoveerde glasblazerij op het eiland Murano.

Sinds GLASSTRESS in 2009 voor het eerst in het nevenprogramma van de Biënnale van Venetië opdook, is het erin geslaagd om het traditionele glasblazersambacht op Murano weer onder de aandacht te brengen via nieuwe allianties met internationaal vermaarde artiesten en ontwerpers. Op die manier groeide GLASSTRESS uit tot een ongeëvenaard platform om nieuw en baanbrekend glaswerk te tonen.

GLASSTRESS 2017 pakt uit met een indrukwekkende reeks artiesten onder wie Ai Weiwei, Jake & Dinos Chapman, Jan Fabre, Abdulnasser Gharem, Tony Oursler, Laure Prouvost, Ugo Rondinone, Thomas Schütte en Sarah Sze.

Organisatie: fondazioneberengo
Curatoren: Dimitri Ozerkov, Herwig Kempinger, Adriano Berengo
Advies: Clare Phyllis Davies

 

OPENINGSUREN

Palazzo Franchetti

San Marci 2847, Venetië

Maandag - zondag: 10u - 18u30

 

Berengo Exhibition Space

Campiello della Pescheria, Murano

Zaterdag - zondag - maandag: 13u - 16u

 

INLICHTINGEN

+39 041 739 453 

comunicazione@berengo.com

 

website

close