Troubleyn | Jan Fabre

FRAGILE STATE

17.06.2017 – 07.01.2018


© Angelos bvba / Photo: Sergey Illin

Het PinchukArtCentre stelt met trots Fragile State voor, een grote internationale groepstentoonstelling waaraan 10 vooraanstaande artiesten deelnemen, onder wie Marina Abramovic, Jan Fabre, Urs Fischer, Douglas Gordon, Damien Hirst, Carlos Motta, Oscar Murillo, Santiago Sierra, Barthelemy Toguo en Ai Weiwei.

Fragile State onthult veelal een delicaat moment van kwetsbaarheid en zou wel eens een accurate beschrijving van de wereld rondom ons kunnen zijn. Het begrip ‘Fragile State’ doet ons stilstaan bij de broze staat waarin de wereldorde verkeert, of verwijst op een veeleer abstracte manier naar ideologische, culturele en sociale vormen van kwetsbaarheid. Tegelijk is het een begrip dat op een intens persoonlijke manier kan worden begrepen: de broosheid van lichaam en geest.

Deze tentoonstelling meandert systematisch tussen al deze verschillende definities van een Fragile State. Zij ontlokt conversaties die de link leggen tussen de broosheid van ons lichaam en onze geest, en de broosheid van ideologieën en historische inzichten. Zij trekt parallellen tussen de broosheid van de jeugd en die van een land in oorlog, of tussen de broosheid van het leven en die van een bedreigde staat.

 

OPENINGSUREN

Dinsdag - zondag: 12u - 21u

 

INLICHTINGEN

+38 044 590-0858

info@pinchukartcentre.org

 

PinchukArtCentre

1/3-2, "?" Block,

Velyka Vasylkivska/Baseyna Str.,

Kyiv, Ukraine 01004

 

website

close